• Heliconia

    3 juni 2022

    Heliconia

    Je zou verwachten dat een Heliconia  dezelfde oorsprong heeft als een Strelitzia namelijk Afrika. Dat is echter niet zo. Een Heliconia komt uit tropisch Amerika, Oost Indonesië en komt voor op de Antillen. Er komen zowel hangende als staande bloemvarianten voor. Heliconia werd zelfs gerekend tot het plantengeslacht Musa, de Bananenboom. De schutbladeren van de Heliconia zijn het meest opvallend, de echte bloemetjes groeien tussen de schutbladeren in en zijn klein en onopvallend. Vogels zoals de kolibri zijn te vinden bij een Heliconia om nectar te verzamelen.Deze bloem is vernoemd

    Lees meer >> | 153 keer bekeken

  • Celosia

    27 mei 2022

    Celosia

    Celosia komt van het Griekse woord Keleos en betekent brandend! Daar kan ik wel wat mee! Aan een krokodil moet je je spreekwoordelijke niet branden.

    Krokodil en Celosia

    De open bek van de krokodil komt nu goed van pas, de tong van de krokodil wil ik namelijk gebruiken om de Celosia van te maken. Een Celosia heeft bloemen met een pluim, maar ook een bloemen met hersenachtige structuren. Deze bloemvormen gaan niet de lucht in, maar blijven vrij laag op de steel staan. Wanneer een prooi in de bek van een krokodil komt, overleeft de het prooidier dit meestal niet. Met de betekenis van de Celosia, brandend zou het slachtoffer dit zeker ook niet overleven.

     

    Lees meer >> | 152 keer bekeken

  • Krokodil

    20 mei 2022

    Krokodil

    Ik weet niet waarom, maar ik wil heel graag een krokodil maken met alle scherpe tanden zichtbaar en een imponerende open bek, een echt prehistorisch dier! Een bloem vinden die qua betekenis bij een krokodil past valt niet mee. De bloem moet ook nog eens in het juiste werelddeel groeien. Het liefste maak ik ook een krokodil uit zuidelijk Afrika met die grote,robuuste koppen!

    Lees meer >> | 156 keer bekeken

  • Boedhha

    15 mei 2022

     Boedhha`s komen uit Azië en zijn heel kenmerkend voor het oosten. Wanneer je een Boedhha een bloem schenkt maak je van elke beeld een geluks boedhha. Ik zal hopelijk wel mogen smokkelen met een orchidee van klei.

    Het doel is om de oren van de olifant de Phaleonopsis te maken. En niet zoals bij de andere beelden dat het merendeel van de bloemen aan de achterzijde van het beeld te zien is. De boedhha is nu aan de andere kant te zien.

    Zo kan je blijven genieten van een tweezijdig beeld!

    Lees meer >> | 146 keer bekeken

  • Olifant

    6 mei 2022

    Olifant

    De Aziatische olifant heeft kleinere oren dan de olifanten die leven op het continent Afrika. De slagtanden zijn ook kleiner en minder veelvuldig aanwezig. De huid is donkergrijs tot bruin met roze vlekken op het voorhoofd,  oren, en op de basis van de romp en borst.   

    Op het eerste gezicht zou ik zelf niet kunnen onderscheiden met welke olifant je nu te maken hebt, om dit inzichtelijk te maken zal er een item aan de olifant en orchidee toegevoegd moeten worden zodat gelijk duidelijk wordt uit welk werelddeel de olifant komt.

    Lees meer >> | 152 keer bekeken

  • Orchidee

    29 april 2022

    Orchidee

    Orchideeën zijn in vele varianten te verkrijgen. Uit deze hele grote collectie heb ik de Phaleonopsis gekozen. De letterlijke vertaling van het woord Phaleopnopsis is lijkend op een mot of vlinder. Een synoniem voor Phaleonpsis is dan ook Vlinderplant. Phaleonopsis komt uit Zuid-Oost Azie. De planten  zijn in principe schaduwplanten en houden niet van de felle zon, verblijven liever op wat koelere plaatsen onder het bladerdak van de hogere bomen in het woud.

    In Azië leven Aziatische olifanten, ze zijn wat kleiner dan de olifanten uit Afrika. De olifanten in Azië blijven de oren bewegen om zich koel te houden. Een goede overeenkomst met de vlinderbloemige plant die ook niet van hitte houdt.

    Lees meer >> | 141 keer bekeken

  • Pioenroos en de Pandabeer

    22 april 2022

    Vroeger bij ons thuis groeiden een hele rij pioenrozen in het vliegenpaadje. Zo noemde ik de rij bomen waarlangs de pioenen groeiden en heel veel vliegen vlogen. Eenmaal per jaar werden de bloemen geoogst. Voorafgaand aan de oogst werden wekelijk de zijknoppen weggehaald zodat alle energie van de plant naar de hoofdbloem ging.  Zo ontstonden er mooie grote hoofdbloemen. Er stonden diverse soorten pioenrozen, van licht roze tot donkerrood en zelfs een witte variant.

    Aan de achterkant van de kop van de Pandabeer staat een pioenroos. Deze is niet te zien als je het beeld alleen vanaf de voorkant bekijkt. De Pandabeer heeft een schattige en lieve uitstraling met uiteraard het voedsel, de bamboestengel in de bek.

    Lees meer >> | 146 keer bekeken

  • Pioenroos

    15 april 2022

    De pioenroos is vernoemd naar de Griekse God van genezing Paieon. De pioenroos komt van oorsprong uit China. De pioenroos staat voor echte liefde, geluk en voorspoed. In China wordt de Reuzenpanda gezien als nationaal icoon. De naam Panda betekent Bamboe eter. De spirituele definitie in een oosterse cultuur staat Panda voor vrede. Met liefde, geluk en voorspoed houd je de vrede bewaard.

     

    Lees meer >> | 141 keer bekeken

  • Vervolg Flamingo

    9 april 2022

    Jaja, een leuke uitdaging Flamingo`s boetseren in andere houdingen. De uitdaging bij de Flamingo`s zit in de lange nekken, deze blijven niet zomaar staan. Twee Flamingo`s staan met de koppen bij elkaar. Ondanks de onderlinge verbondenheid van de koppen en ondersteuningsmaterialen zijn de nekken wel vijf maal ingestort, grrr… Toch ga ik deze lastige projecten niet uit de weg, het blijft leuk om een manier te vinden waarop het lukt! De volgende Flamingo is ook niet eenvoudig, deze staat met de lange nek naar beneden  te vissen naar de kreeftachtige waterdiertjes.

    Lees meer >> | 137 keer bekeken

  • Roos en Flamingo

    1 april 2022

    Roos

    De roos wordt al heel lang geteeld in China en Afrika voor de geur en schoonheid. In Egypte en bij de Grieken en Romeinen waren rozen al favoriet. In Nederland wordt de roos al gekweekt in de tweede helft van de zestiende eeuw. De roos is een symbool van liefde, en kan bij allerlei gelegenheden gebruikt worden.

    De flamingo komt voor in Egypte, maar ook in Europa, zelfs in Nederland worden ze af en toe gespot. Flamingo staat voor het in contact komen met je emoties en plezier hebben in het leven. Liefde brengt veel emotie met zich mee dus een Flamingo koppelen aan een roos is een goede match. Een roos heeft een specifieke geur dat iedereen herkent. Het lijkt me een mooi gezicht om een aantal van deze dieren bij elkaar te plaatsen omdat ze in groepen leven.

    Lees meer >> | 143 keer bekeken

  • Meer blogs >>