Lezing De wereld van Alzheimer juli 2019

De opening van deze expositie is gestart met het geven van een lezing over de ziekte van Alzheimer. Het uitschrijven was de lezing was enerverend, zeker omdat je de juiste balans wil vinden tussen het beladen en emotionele onderwerp en aan de andere kant het luchtig wil houden om de juiste energie in de zaal te creëren. Gezien de positieve reacties was de lezing indrukwekkend, maar niet te zwaar.

Regelmatig word ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan familieavonden van verpleeghuizen. Dan neem ik diverse beelden van keramiek mee, en vertel hoe deze beelden zijn ontstaan.

Onderwijs

Gastlessen keramiek scholengemeenschap ISW , januari en februari 2022. Met heel veel plezier heb ik gastlessen gegeven bij het Montessori onderwijs ISW, Mavo- Havo, het is het heel leuk om de jeugd enthousiast te maken voor het werken met klei. Diverse voorbeelden van tegels, bijna koraalrifachtige landschappen, vlinders en gekke duimpotjes neem ik mee als voorbeeld zodat er gaat leven wat er mogelijk is met klei.

Workshops docenten ISW scholengemeenschap; Wegwijs in Klei, februari en maart 2022. In drie workshops worden docenten wegwijs gemaakt in de wereld van klei. De eerste les gaat over klei in zijn algemeenheid zoals hoe moet je klei bewaren, waar moet je op letten, kleigereedschap, restverwerking. De tweede les over Engobe, een mooi woord voor klei met kleur en het werken met glazuren. De derde les over de oven het stoken, stapelmateriaal, stookprogramma`s. Tijdens iedere les wordt er uiteraard ook met klei gewerkt in de vorm van korte en kleine opdrachten.

Gastlessen keramiek scholengemeenschap ISW januari en februari 2023. Dit jaar niet één maar 2 groepen, die gekozen hebben voor het keuzevak keramiek. Een heel aantal bekende gezichten zie ik in de klassen, zij hebben voor de tweede maal dit vak gekozen. Ditmaal maakt iedere leerling een eigen onderdeel voor een totempaal. Na uitleg wat een totempaal betekent gaan ze aan het werk met klei. De leuke en prachtige werkstukken worden ook geglazuurd. Het resultaat is een totem vol kleur.