De titel Helemaal Goud is een uitdrukking dat veel in Het Westland gebruikt wordt. Deze objecten gaan over groenten die in Het Westland gekweekt worden soms met een grappige kwinkslag en meestal ook een gouden detail.

uit 2018 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Druivenprinses

2019

In het Westland wordt ieder jaar een druivenprinses gekozen. Van klei heb ik mijn eigen druivenprinses ontworpen.

Groentenkoning

2019

De groentenkoning heeft een waterbasin als kroon met sperciebonen als extra versiering. De schedel aan de binnenkant van de kroon is een rode tomaat. De koning heeft bloemkool oren, wenkbrauwen als augurken en groene paprika`s als schouder

Paprika koffiepot

2019

Deze lange paprika heb ik gebruikt als basisvorm voor de koffiepot met gouden voetjes en een gouden schenktuit.

Paprika schaal

2019

Deze schaal is opgebouwd met de onderkanten van paprika`s. Eén bakje is goudkleurig

Trostomaat 4 stuks

2019

De trostomaat wordt gekweekt in de kassen van Het Westland.

Trostomaat met hommel

2019

De trostomaat wordt gekweekt in het Westland in de kassen. De bestuiving vindt plaats via hommels. De trostomaten zijn geplaatst op een oude baksteen met een bijzondere vorm.

Cherry tomaten in de kas

2018

Cherry tomaten zijn heerlijke zoete tomaatjes die in de Westlandse kassen groeien. Voor de bestuiving van de bloemetjes heb je hommels nodig  

Corsoboot

2018

Ieder jaar wordt in Het Westland het varend corso georganiseerd. Oude veilingschuiten worden omgebouwd tot drijvende decors met fantatische groenten en bloemenarrangementen. 

Komkommer

2018

Deze komkommer is zoals de kweker de komkommer graag wil zien, recht en geen kromme jongen. Kromme jongens worden komkommers genoemd in als ze niet recht zijn maar dus een kromming hebben.

Komkommer clown

2018

Deze kromme jongen is vervormd tot een clown met augurken als schoenen en de komkommerschil als zijn jas. De clown heeft gouden knopen zitten op zijn outfit.

komkommer duiker

2018

Deze komkommer gaat leren duiken en staat in de juiste houding om zicht te laten vallen vanaf de rots in het water.

Komkommer schaal

2018

Een schaal met komkommers en een kas waar alle komkommers van Het Westland in groeien en ook geoogst worden.

komkommer tango

2018

Deze komkommers dansen met elkaar de vurige tango!

Paprika geel, dekseldoosje

2018

Deze gele zoete paprika heeft een deksel. Wanneer je deze deksel opent zul je witte paprika bloemetjes tegenkomen. De bloemetjes worden bestoven door de hommel.

Paprika mok

2018

De mok met gouden voetjes en een gouden oor heeft de vorm van een paprika.

Paprika rood, dekseldoosje

2018

Deze rode paprika groeit in de Westlandse kassen. De bloemetjes van de paprika worden bestoven door hommels. Wanneer je de deksel van het doosje opent kom je zowel de witte bloemetjes als een hommel tegen.

Paprika rood op natuursteen

2018

Deze rode paprika staat op een doorschijnende natuursteen en is deels met goudluster bedekt.

Snijbonenmolen

2018

Thuis bij mijn ouders aten we altijd snijbonen die door de snijbonenmolen in langwerpige smalle stukjes worden gesneden. Zelf gebruik ik geen snijbonenmolen. Waarom zo`n ding molen heet, geen idee. Misschien omdat er een draaimechanisme aan zit. Het is leuk om een echte molen te combineren met een snijbonenmolen. Het is geen kleine molen geworden. De molen is opgebouwd uit platen van klei. Er zijn er heel wat van die platen gerold om de molen van te bouwen. Eerst de basis gebouwd waarin gewoond wordt. Daarna het lange middenstuk gemaakt met echt uitziende snijbonen. Als laatste de kap van de molen met de snijbonenmolen op de top.

Soepterrine voor tomatensoep

2018

Van tomaten die in Het Westland gekweekt worden kun je heerlijke verse tomatensoep van bereiden. Deze heerlijke soep kan je serveren in deze bijzondere soepterrine!

Vegan bodybuilder ( komkommer )

2018

De kromme komkommer heeft zichzelf opgepompt en is een body-builder geworden.