• Krokodil

  20 mei 2022

  Krokodil

  Ik weet niet waarom, maar ik wil heel graag een krokodil maken met alle scherpe tanden zichtbaar en een imponerende open bek, een echt prehistorisch dier! Een bloem vinden die qua betekenis bij een krokodil past valt niet mee. De bloem moet ook nog eens in het juiste werelddeel groeien. Het liefste maak ik ook een krokodil uit zuidelijk Afrika met die grote,robuuste koppen!

  Lees meer >> | 0 keer bekeken

 • Boedhha

  15 mei 2022

   Boedhha`s komen uit Azië en zijn heel kenmerkend voor het oosten. Wanneer je een Boedhha een bloem schenkt maak je van elke beeld een geluks boedhha. Ik zal hopelijk wel mogen smokkelen met een orchidee van klei.

  Het doel is om de oren van de olifant de Phaleonopsis te maken. En niet zoals bij de andere beelden dat het merendeel van de bloemen aan de achterzijde van het beeld te zien is. De boedhha is nu aan de andere kant te zien.

  Zo kan je blijven genieten van een tweezijdig beeld!

  Lees meer >> | 0 keer bekeken

 • Olifant

  6 mei 2022

  Olifant

  De Aziatische olifant heeft kleinere oren dan de olifanten die leven op het continent Afrika. De slagtanden zijn ook kleiner en minder veelvuldig aanwezig. De huid is donkergrijs tot bruin met roze vlekken op het voorhoofd,  oren, en op de basis van de romp en borst.   

  Op het eerste gezicht zou ik zelf niet kunnen onderscheiden met welke olifant je nu te maken hebt, om dit inzichtelijk te maken zal er een item aan de olifant en orchidee toegevoegd moeten worden zodat gelijk duidelijk wordt uit welk werelddeel de olifant komt.

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • Orchidee

  29 april 2022

  Orchidee

  Orchideeën zijn in vele varianten te verkrijgen. Uit deze hele grote collectie heb ik de Phaleonopsis gekozen. De letterlijke vertaling van het woord Phaleopnopsis is lijkend op een mot of vlinder. Een synoniem voor Phaleonpsis is dan ook Vlinderplant. Phaleonopsis komt uit Zuid-Oost Azie. De planten  zijn in principe schaduwplanten en houden niet van de felle zon, verblijven liever op wat koelere plaatsen onder het bladerdak van de hogere bomen in het woud.

  In Azië leven Aziatische olifanten, ze zijn wat kleiner dan de olifanten uit Afrika. De olifanten in Azië blijven de oren bewegen om zich koel te houden. Een goede overeenkomst met de vlinderbloemige plant die ook niet van hitte houdt.

  Lees meer >> | 11 keer bekeken

 • Pioenroos en de Pandabeer

  22 april 2022

  Vroeger bij ons thuis groeiden een hele rij pioenrozen in het vliegenpaadje. Zo noemde ik de rij bomen waarlangs de pioenen groeiden en heel veel vliegen vlogen. Eenmaal per jaar werden de bloemen geoogst. Voorafgaand aan de oogst werden wekelijk de zijknoppen weggehaald zodat alle energie van de plant naar de hoofdbloem ging.  Zo ontstonden er mooie grote hoofdbloemen. Er stonden diverse soorten pioenrozen, van licht roze tot donkerrood en zelfs een witte variant.

  Aan de achterkant van de kop van de Pandabeer staat een pioenroos. Deze is niet te zien als je het beeld alleen vanaf de voorkant bekijkt. De Pandabeer heeft een schattige en lieve uitstraling met uiteraard het voedsel, de bamboestengel in de bek.

  Lees meer >> | 12 keer bekeken

 • Pioenroos

  15 april 2022

  De pioenroos is vernoemd naar de Griekse God van genezing Paieon. De pioenroos komt van oorsprong uit China. De pioenroos staat voor echte liefde, geluk en voorspoed. In China wordt de Reuzenpanda gezien als nationaal icoon. De naam Panda betekent Bamboe eter. De spirituele definitie in een oosterse cultuur staat Panda voor vrede. Met liefde, geluk en voorspoed houd je de vrede bewaard.

   

  Lees meer >> | 15 keer bekeken

 • Vervolg Flamingo

  9 april 2022

  Jaja, een leuke uitdaging Flamingo`s boetseren in andere houdingen. De uitdaging bij de Flamingo`s zit in de lange nekken, deze blijven niet zomaar staan. Twee Flamingo`s staan met de koppen bij elkaar. Ondanks de onderlinge verbondenheid van de koppen en ondersteuningsmaterialen zijn de nekken wel vijf maal ingestort, grrr… Toch ga ik deze lastige projecten niet uit de weg, het blijft leuk om een manier te vinden waarop het lukt! De volgende Flamingo is ook niet eenvoudig, deze staat met de lange nek naar beneden  te vissen naar de kreeftachtige waterdiertjes.

  Lees meer >> | 15 keer bekeken

 • Roos en Flamingo

  1 april 2022

  Roos

  De roos wordt al heel lang geteeld in China en Afrika voor de geur en schoonheid. In Egypte en bij de Grieken en Romeinen waren rozen al favoriet. In Nederland wordt de roos al gekweekt in de tweede helft van de zestiende eeuw. De roos is een symbool van liefde, en kan bij allerlei gelegenheden gebruikt worden.

  De flamingo komt voor in Egypte, maar ook in Europa, zelfs in Nederland worden ze af en toe gespot. Flamingo staat voor het in contact komen met je emoties en plezier hebben in het leven. Liefde brengt veel emotie met zich mee dus een Flamingo koppelen aan een roos is een goede match. Een roos heeft een specifieke geur dat iedereen herkent. Het lijkt me een mooi gezicht om een aantal van deze dieren bij elkaar te plaatsen omdat ze in groepen leven.

  Lees meer >> | 17 keer bekeken

 • Vervolg giraf

  25 maart 2022

  De balans van de giraf is nog een dingetje. De giraf is gestookt met een stuk klei onder zijn/haar kin zodat de kop in de oven niet omvalt. Ik vind het namelijk niet mooi als de kop recht op de nek staat, dat heeft bij een giraf een onnatuurlijk effect. Hier zal nog iets op verzonnen moeten worden, het kan niet zo zijn dat er voor altijd een lelijk stuk klei onder de kin blijft staan voor de balans van deze langnek.

  Lees meer >> | 22 keer bekeken

 • Vervolg Giraf

  18 maart 2022

  Veel dieren hebben de ogen recht vooruit in de kop zitten of aan de zijkant. Bij een giraf zitten de ogen opzij maar de ogen kijken naar voren. Een raar fenomeen als je de ogen gaat vorm geven. De eerste maal zaten de ogen niet op de juiste plek. Als iets lastig is om te kleien zijn het wel ogen. Ik geloof dat bij poging 4, het ergens op begon te lijken. Het kan ook zijn dat ik te perfectionistisch ben. Ik doe het liever overnieuw dan dat je naar het beeld kijkt en denkt…….. dat had ik toch anders moeten doen. Het is natuurlijk niet alleen de plaats en de grootte van die mooie kijkers, vooral de uitdrukking maakt het oog. Een halve mm links of recht of boven of beneden kan al een enorm verschil maken. Precisie werk op de mm!

   

  Lees meer >> | 25 keer bekeken

 • Meer blogs >>