• Blog zomerstop

  8 juli 2022

  Zo langzamerhand word ik ingehaald door de tijd, het is alweer zomer! Het lijkt me handig om een  blog zomerstop in te lassen. Ondertussen ben ik in het atelier bezig met glazuurproeven, nieuwe cursus ideetjes en ontwikkeling van een nieuwe thema. Een aantal proefstukken heb ik gemaakt. Daar mankeert nog het één en ander aan, dus het wordt zoeken naar de juiste techniek. Het zal een combinatie worden van diverse technieken gecombineerd in één object. Ik zal nog veel na moeten denken om te komen tot de juiste vorm. Fijne zomer!

   

  Lees meer >> | 18 keer bekeken

 • Overeenkomst Heliconia en Ara

  1 juli 2022

  De overeenkomsten zijn niet heel erg overtuigend tussen de Heliconia en de Ara qua betekenis. Ze hebben beide wel een rode kleur en de pennen van de vleugel van de Ara zijn heel flexibel en sterk om het gewicht van de papagaai te kunnen dragen. Zo is de steel van de Heliconia ook heel stevig en stabiel om het gewicht van de bloem te ondervangen.

  Dit wordt echt een lastig project om te maken van klei. Geen idee of dit gaat lukken, maar zoals gewoonlijk zijn moeilijke werkstukken heel erg leerzaam dus vooruit maar weer!

  Lees meer >> | 19 keer bekeken

 • Vliegende Ara

  24 juni 2022

  Het zal een hele uitdaging worden om een vliegende Ara te maken met gespreide vleugels. Het is misschien handig om ditmaal een klein studie object te maken. In het klein kom je misschien al wat problemen tegen die je al kan oplossen en als reddingsmiddel te gebruiken bij het uiteindelijke  grote werkstuk. Het lijkt me mooi om met name in de pennen van de vleugels de Heliconia in te verwerken.

  Lees meer >> | 19 keer bekeken

 • Ara

  17 juni 2022

  Een ara is een bontgekleurde papagaai uit Midden Amerika.

  Ara's zijn sociale dieren. Ze leven grote delen van het jaar in groepen. Als een mannetje en een vrouwtje elkaar eenmaal gekozen hebben, blijven ze vele jaren samen. Wanneer ze samen door het regenwoud vliegen, doen ze dit soms zo dicht bij elkaar dat hun vleugels elkaar raken. Gewoonlijk hebben ara's in hun leven slechts één partner.

  Lees meer >> | 19 keer bekeken

 • Hoe komt de Heliconia aan haar naam

  11 juni 2022

  Heliconia is vernoemd naar de Mount Helikon, een berg vlak bij de kust van de Golf van Korinthe( Griekenland ), waar volgens de Griekse mythologie de muzen woonden. Het is de plek waar Pegasus – het mooiste paard van stal – een speciale waterbron creëerde, waar Narcissus de schoonheid van zichzelf ontdekte. 

  Lees meer >> | 25 keer bekeken

 • Heliconia

  3 juni 2022

  Heliconia

  Je zou verwachten dat een Heliconia  dezelfde oorsprong heeft als een Strelitzia namelijk Afrika. Dat is echter niet zo. Een Heliconia komt uit tropisch Amerika, Oost Indonesië en komt voor op de Antillen. Er komen zowel hangende als staande bloemvarianten voor. Heliconia werd zelfs gerekend tot het plantengeslacht Musa, de Bananenboom. De schutbladeren van de Heliconia zijn het meest opvallend, de echte bloemetjes groeien tussen de schutbladeren in en zijn klein en onopvallend. Vogels zoals de kolibri zijn te vinden bij een Heliconia om nectar te verzamelen.Deze bloem is vernoemd

  Lees meer >> | 27 keer bekeken

 • Celosia

  27 mei 2022

  Celosia

  Celosia komt van het Griekse woord Keleos en betekent brandend! Daar kan ik wel wat mee! Aan een krokodil moet je je spreekwoordelijke niet branden.

  Krokodil en Celosia

  De open bek van de krokodil komt nu goed van pas, de tong van de krokodil wil ik namelijk gebruiken om de Celosia van te maken. Een Celosia heeft bloemen met een pluim, maar ook een bloemen met hersenachtige structuren. Deze bloemvormen gaan niet de lucht in, maar blijven vrij laag op de steel staan. Wanneer een prooi in de bek van een krokodil komt, overleeft de het prooidier dit meestal niet. Met de betekenis van de Celosia, brandend zou het slachtoffer dit zeker ook niet overleven.

   

  Lees meer >> | 30 keer bekeken

 • Krokodil

  20 mei 2022

  Krokodil

  Ik weet niet waarom, maar ik wil heel graag een krokodil maken met alle scherpe tanden zichtbaar en een imponerende open bek, een echt prehistorisch dier! Een bloem vinden die qua betekenis bij een krokodil past valt niet mee. De bloem moet ook nog eens in het juiste werelddeel groeien. Het liefste maak ik ook een krokodil uit zuidelijk Afrika met die grote,robuuste koppen!

  Lees meer >> | 30 keer bekeken

 • Boedhha

  15 mei 2022

   Boedhha`s komen uit Azië en zijn heel kenmerkend voor het oosten. Wanneer je een Boedhha een bloem schenkt maak je van elke beeld een geluks boedhha. Ik zal hopelijk wel mogen smokkelen met een orchidee van klei.

  Het doel is om de oren van de olifant de Phaleonopsis te maken. En niet zoals bij de andere beelden dat het merendeel van de bloemen aan de achterzijde van het beeld te zien is. De boedhha is nu aan de andere kant te zien.

  Zo kan je blijven genieten van een tweezijdig beeld!

  Lees meer >> | 27 keer bekeken

 • Olifant

  6 mei 2022

  Olifant

  De Aziatische olifant heeft kleinere oren dan de olifanten die leven op het continent Afrika. De slagtanden zijn ook kleiner en minder veelvuldig aanwezig. De huid is donkergrijs tot bruin met roze vlekken op het voorhoofd,  oren, en op de basis van de romp en borst.   

  Op het eerste gezicht zou ik zelf niet kunnen onderscheiden met welke olifant je nu te maken hebt, om dit inzichtelijk te maken zal er een item aan de olifant en orchidee toegevoegd moeten worden zodat gelijk duidelijk wordt uit welk werelddeel de olifant komt.

  Lees meer >> | 36 keer bekeken

 • Meer blogs >>