• Pioenroos

  15 april 2022

  De pioenroos is vernoemd naar de Griekse God van genezing Paieon. De pioenroos komt van oorsprong uit China. De pioenroos staat voor echte liefde, geluk en voorspoed. In China wordt de Reuzenpanda gezien als nationaal icoon. De naam Panda betekent Bamboe eter. De spirituele definitie in een oosterse cultuur staat Panda voor vrede. Met liefde, geluk en voorspoed houd je de vrede bewaard.

   

  Lees meer >> | 27 keer bekeken

 • Vervolg Flamingo

  9 april 2022

  Jaja, een leuke uitdaging Flamingo`s boetseren in andere houdingen. De uitdaging bij de Flamingo`s zit in de lange nekken, deze blijven niet zomaar staan. Twee Flamingo`s staan met de koppen bij elkaar. Ondanks de onderlinge verbondenheid van de koppen en ondersteuningsmaterialen zijn de nekken wel vijf maal ingestort, grrr… Toch ga ik deze lastige projecten niet uit de weg, het blijft leuk om een manier te vinden waarop het lukt! De volgende Flamingo is ook niet eenvoudig, deze staat met de lange nek naar beneden  te vissen naar de kreeftachtige waterdiertjes.

  Lees meer >> | 26 keer bekeken

 • Roos en Flamingo

  1 april 2022

  Roos

  De roos wordt al heel lang geteeld in China en Afrika voor de geur en schoonheid. In Egypte en bij de Grieken en Romeinen waren rozen al favoriet. In Nederland wordt de roos al gekweekt in de tweede helft van de zestiende eeuw. De roos is een symbool van liefde, en kan bij allerlei gelegenheden gebruikt worden.

  De flamingo komt voor in Egypte, maar ook in Europa, zelfs in Nederland worden ze af en toe gespot. Flamingo staat voor het in contact komen met je emoties en plezier hebben in het leven. Liefde brengt veel emotie met zich mee dus een Flamingo koppelen aan een roos is een goede match. Een roos heeft een specifieke geur dat iedereen herkent. Het lijkt me een mooi gezicht om een aantal van deze dieren bij elkaar te plaatsen omdat ze in groepen leven.

  Lees meer >> | 28 keer bekeken

 • Vervolg giraf

  25 maart 2022

  De balans van de giraf is nog een dingetje. De giraf is gestookt met een stuk klei onder zijn/haar kin zodat de kop in de oven niet omvalt. Ik vind het namelijk niet mooi als de kop recht op de nek staat, dat heeft bij een giraf een onnatuurlijk effect. Hier zal nog iets op verzonnen moeten worden, het kan niet zo zijn dat er voor altijd een lelijk stuk klei onder de kin blijft staan voor de balans van deze langnek.

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • Vervolg Giraf

  18 maart 2022

  Veel dieren hebben de ogen recht vooruit in de kop zitten of aan de zijkant. Bij een giraf zitten de ogen opzij maar de ogen kijken naar voren. Een raar fenomeen als je de ogen gaat vorm geven. De eerste maal zaten de ogen niet op de juiste plek. Als iets lastig is om te kleien zijn het wel ogen. Ik geloof dat bij poging 4, het ergens op begon te lijken. Het kan ook zijn dat ik te perfectionistisch ben. Ik doe het liever overnieuw dan dat je naar het beeld kijkt en denkt…….. dat had ik toch anders moeten doen. Het is natuurlijk niet alleen de plaats en de grootte van die mooie kijkers, vooral de uitdrukking maakt het oog. Een halve mm links of recht of boven of beneden kan al een enorm verschil maken. Precisie werk op de mm!

   

  Lees meer >> | 30 keer bekeken

 • Giraf

  11 maart 2022

  Een giraf is een soort paradijsvogel. Een giraf heeft een bijzonder lange nek, die de kop gewoon rechtop kan houden. Een giraf heeft een beperkt aantal nekwervels namelijk net zoveel als een mens, 7 stuks. Kortom een duidelijke overeenkomst tussen een Strelitzia en een giraf, beide een stevige en flexibele constructie om de kop c.q. de kop van een bloem te dragen.

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • Strelitzia

  4 maart 2022

  Stretlitzia

  Een Strelitzia komt uit Zuid Afrika.Een andere naam voor Strelitzia is paradijsbloem. Hier zou je gemakkelijk een paradijsvogel kunnen gebruiken om een eenvoudige combinatie te maken. Vogels zorgen voor de bestuiving van de bloemen. Door het gewicht van de vogel komt  het stuifmeel vrij en de vogels nemen het mee aan de poten naar de volgende bloem. De steel van een Strelitzia is heel stevig.

  Lees meer >> | 33 keer bekeken

 • Schildpad

  25 februari 2022

  In het Amazone woud leven schildpadden met een vrij lage schild. De Arrauschildpad is de grootste zoetwaterschildpad, een vrouwtje kan wel 80 cm lang worden, het mannetje is aanzienlijk kleiner namelijk 40 cm. Deze schildpad is een goede maatstaf voor de waterkwaliteit. Een Anthurium heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren in de omgeving. Zo hebben de Anthurium en de Arrauschildpad een connectie. In de gebieden waar de schildpad voorkomt betekent Arrau, schildpad. In feite zeggen wij dus Schildpad -Schildpad. Anthurium clarinervium is een potplant met een mooi witte nervenstructuur met een glanzend donkergroen blad. De vorm van dit blad en het schild van de schildpad komen qua vorm aardig overeen. Ik heb nervenstructuur van Anthurium clarinervium aangebracht op het schild door de nerven van het blad te verdiepen in het schild.

  Lees meer >> | 36 keer bekeken

 • Anthurium

  18 februari 2022

  Anthurium

  Deze bloem plant vindt zijn oorsprong in tropisch Amerika. De naam Anthurium is afgeleid van de Griekse woorden “anthos” en “oura” wat bloei en staart betekent. De bloeiwijze van een Anthurium bestaat uit de bloemkolf en een schutblad. De echte bloemetjes van de Anthurium bestaan uit kleine bobbeltjes op de kolf – oftewel spadix – maar het is juist het opvallende schutblad dat door de kleur en vorm de aandacht trekt. Het schutblad heeft als functie de bloem te beschermen. Anthurium is een groot plantgeslacht dat bestaat uit 600 soorten. De bekendste soorten zijn de lakanthurium ( Anthurium andreanum ) en de flamingoplant ( Anthurium scherzerianum ). Deze zijn zowel in potplanten verkrijgbaar als in snijbloemen. Ik vind het  te voor de hand liggend om een flamingo aan een Anthurium te koppelen.

  Lees meer >> | 36 keer bekeken

 • Zwarte jaguar

  11 februari 2022

  De zwarte jaguar boetseer ik van rode klei omdat het zwarte mat/zijdeglans achtige glazuur het mooiste tot zijn recht komt op deze kleisoort. In de schaduw ziet het glazuur er mat uit, echter in de zon verschijnt een licht glansje op de vacht. De ogen moeten spreken, maar mogen een niet te felle uitstraling hebben omdat de zwarte jaguar anders te boos kan kijken.

  Aan de achterzijde van de kop is een Hippeastrum bol met een wortelpruik, en met uitlopende blaadjes. Het uithollen van een tweezijdig stuk is een uitdaging! Een achterkant van een schedel kan je eenvoudig ondersteunen. Een delicaat wortelgestel is ietwat lastig, maar zoals altijd is overal een oplossing voor.

  Een leuk weetje; in Noord Amerika wordt de bloem vanwege de lange kale steel ook wel Naked Lady genoemd.

   

  Lees meer >> | 41 keer bekeken

 • Meer blogs >>